SVH Meesterhorecaondernemer

De diplomapiramide SVH Meesterhorecaondernemer laat zien uit welke onderdelen deze is opgebouwd. Deze piramide werkt anders dan de andere diplomapiramides. Daar begin je namelijk onderaan de ladder en kun je via de verschillende niveaus omhoog klimmen.

Bij de diplomapiramide SVH Meesterhorecaondernemer begin je niet onderaan, maar zorg je dat je alle onderdelen beheerst. Van marketing & sales, personeel & organisatie tot aan financieel management en administratie. De titel richt zich op ondernemers/eigenaren van alle soorten horecaondernemingen die zich hebben bewezen door wapenfeiten, solvabiliteit en aantoonbaar succes.

Voor alle onderdelen heeft SVH ook leermiddelen gemaakt. Deze leermiddelen worden ingezet in de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca. Ze zijn echter ook geschikt als naslagwerk voor ondernemers/eigenaren die al werkzaam zijn in de horeca. Hieronder staat een toelichting van de verschillende onderdelen. 

Ondernemingsplan

De nieuwe titel Ondernemingsplan voor een horecabedrijf is medio 2017 gelanceerd. Samen met specialisten uit de horeca zoals SVH Meester en adviseur/ trainer Ton Lenting is dit boek ontwikkeld als sluitstuk van de opleiding Manager Ondernemer Horeca. In dit boek komen alle eerdere vakken uit de opleiding terug zoals Marketing & sales, Personeel & organisatie en Bedrijfseconomie.

Lees meer over Ondernemingsplan.

Personeel & organisatie

In het boek Personeel & organisatie voor de horeca ligt de nadruk op de inzetbaarheid van personeel. De kracht van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Een ondernemer of leidinggevende in een horecabedrijf moet kunnen omgaan met de problemen en oplossingen die gepaard gaan met de inzetbaarheid van personeel.

Lees meer over Personeel & organisatie.

Financieel

Het financiële gedeelte van een bedrijf bestaat uit twee delen. Bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. 

Lees meer over Financieel.

Marketing & Sales

Dit boek is bestemd voor leerlingen in het middelbaar horecaonderwijs. In het boek is de horecapraktijk van vandaag de leidraad voor de theoretische onderwerpen die gekozen zijn. De methode bestaat uit twee delen.

Lees meer over Marketing & Sales.

SVH Meester- horecaondernemer

Bij het vak Ondernemen hoort een SVH Meestertitel: SVH Meesterhorecaondernemer.

Terug naar overzicht

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl