Zalm met een aardappeldakje
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 10 personen
Bereiding
- Maak de grietfilet klein en maak de farce aan.
- Steek de aardappel uit.
- Smeer een vorm met boter in.
- Leg de zalm rondom in de vorm en vul deze met de farce.
- Dresseer de uitgestoken aardappels dakpansgewijs op de vorm.
- Bak de vorm met de aardappelkant naar beneden in boter goudgeel.
- Laat het geheel in een ovenschaal met witte wijn ongeveer 10 minuten garen in de oven op 200° C.
- Smoor de in julienne gesneden komkommer samen met de tomaatconcassée en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Bereid de saus door de witte wijn en de kookroom aan de kook te brengen.
- Voeg hier de visfumet aan toe.
- Reduceer tot de helft en monteer à la minute met koude blokjes boter.
Bedenker
Wynand Vogel
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht