Passion for the Cacao Bean

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Dessert 4 personen

Bereiding

Bodem

  1. Smelt de boter en de chocolade en meng de praline en de feuilletine hierdoor.
  2. Strijk het dun uit op een plaat en laat iets opstijven.
  3. Snijd in de gewenste maat.

Chocolademousse

  1. Meng de chocolade delicaat met de paté au bombe.
  2. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Giet in de vorm en strijk strak af.
  4. Vries aan.
  5. Ontvorm het taartje bevroren.
  6. Nevel af met pure spuitchocolade (60/40).

Sponge

  1. Splits het ei van wit en dooier.
  2. Weeg alle ingrediënten af in de thermomix behalve het eiwit.
  3. Draai volledig glad.
  4. Voeg het eiwit toe en draai nog een keer.
  5. Giet dit door een fijne zeef en daarna in een sifon (0,5l) met twee patronen.
  6. Spuit in een bekertje en gaar in de magnetron.
  7. Laat koelen en pluk het in kleine stukjes.

Cacaoboon en vulling

  1. Strijk de vorm eerst in met rode kleurstof (deze moet wel op cacaoboterbasis zijn).
  2. Dan heel licht met gele kleurstof erover (ook op cacaoboterbasis).
  3. Poeder er dan heel licht poedergoud over.
  4. Mouleer de vorm zo dun mogelijk met pure chocolade.
  5. Zet de coulis met de suiker op het vuur.
  6. Meng ei, dooier en gelatine en roer glad.
  7. Giet de coulis kokend op de eimassa en roer het geheel snel door.
  8. Laat het terugkoelen tot 35° C.
  9. Meng de boter met de staafmixer tot er een mooie glans ontstaat.
  10. Giet in de cacaoboon en vries aan.

Fluid gel limoen

  1. Meng de droge stoffen en zet het sap op het vuur.
  2. Voeg de droge stoffen toe op 35-40° C en vermeng ze goed met een staafmixer.
  3. Breng al roerend aan de kook, stort in een bakje laat opstijven in de koeling.
  4. Doe de gelei in de thermomixer en draai hem volledig glad.
  5. Laat iets stijven in koeling voor gebruik.

Snowballs van blueberry

  1. Meng de twee met een garde en zeef de massa met een draaiende beweging.

Opmaak

  1. Maak het dessert af zoals op de foto.

Bedenker

Jurgen Koens

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl