Gerookte eendenborst

Met mango, krokantje van eend, mangopuree en een wittechocolade-sinaasappelsaus.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Amuse 4 personen

Bereiding

  1. Doe het sinaasappelsap in een pan en zet het op hoog vuur.
  2. Rol de sinaasappel over de werkbank heen.
  3. (geeft meer sap) Schil de sinaasappel.
  4. Doe de schil in de saus.
  5. (alleen de schil, niet het witte vlies).
  6. Snij hem doormidden en knijp hem uit boven de pan.
  7. Breek de kaneelstokjes en voeg deze samen met de gekneusde peperkorrels en Grand Marnier toe.
  8. Laat het inkoken tot de helft en zeef daarna de saus.
  9. Zet de saus terug op laag vuur en voeg de witte chocolade toe.
  10. Goed doorroeren.
  11. Let op dat de saus niet kookt in verband met schiften.
  12. Voeg de room toe en roer deze erdoor.
  13. Monteer de saus met de koude boter.
  14. Laat hem voor vijf minuten op een laag vuur trekken.
  15. Daarna laten afkoelen.
  16. Snij de eendenborst 1 centimeter dik.
  17. Ongeveer vier plakken per persoon.
  18. Leg plakjes dakpansgewijs op elkaar.
  19. Schil de mango en snij er vier keer een rechthoek van 1 cm dik, 1 cm hoog en 4 cm lang uit.
  20. Leg de staaf mango op de eendenborst en rol hem strak op.
  21. Snij twee plakjes eendenborst en leg ze op een plateau voor onder de warme grill.
  22. Laat deze liggen ze knapperig zijn.
  23. Maak van de resterende mango een puree in een keukenmachine.

Opmaak

  1. Schenk de saus in een klein schaaltje en zet dit op het bord.
  2. Leg de eendenborst en de mangostaaf aan de andere kant van het bord.
  3. Maak een klein bergje van de mangopuree naast de staaf.
  4. Plaats hierin de eendenkrokantjes.
  5. Dresseer de Scarlet Cress en de Tahoon Cress op de staaf en op de puree.

Bedenker

Fred van Hemert

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl