Gebakken Gnocchi met saus van pompoen
Hoofgerecht voor 4 personen.
Gebakken Gnocchi met saus van pompoen, zoetzuur van pompoen, crème van pompoen, gefrituurde pompoenpitten, raapsteel, Tunnel de chevre en schapenkaas
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op droge lucht 180 graden, snijd het schil van de pompoen af.
- Snij 1/3 van de pompoen af en hou apart, ontdoe de zaadlijsten door middel een lepel te gebruiken en dit eruti te scheppen.
- Snijd in grove stukken en meng met olijfolie, kerrie, tijm, rozenmarijn, zout en peper.
- Doe dit op een platteu en rooster gedurende 30 minuten goud-bruin in de oven gaar.
- Zet de helft van de geroosterde pompoen op met de plantaardige room, en groentenbouillon.
- Kook dit verder in gedurende 30 minuten en laat het liefst na afkoelen minstens een nacht staan.
- Ga ondertussen verder met de andere helft warme geroosterde pompoen en leg dit in een blender.
- Draai dit tot een gladde crème met een scheut olijfolie en warme kookvocht en leg dit klaar in een spuitzak voor gebruik.
- Draai de pompoen in kookvocht warm tot een gladde maar nog enigszins dikke saus in een blender met de helft van de oude schapenkaas
- Snijd van het overige pompoen fijn in blokjes oftewel brunoise in het frans
- Giet hier hete zoetzure marinade op bestaande uit: 100 gram water 100 gram witte wijn azijn en 80 gram suiker en leg klaar tot gebruik.
- Frituur de pompoenpitten in een frituur met een fijne bolzeef gedurende 2 minuten, en tip zout gelijk warm na zodat het zout beter hecht aan product
- Snijd de gewassen raapsteel in een lintvorm oftewel chiffonade in het frans
- Meng 100 gram warme olijfolie met 1 gram Mille et une nuits mix van Vanilla Venture
- Blancheer de Gnocchi gedurende een minuut af in kokend heet water en giet dit af in een bolzeef.
Voor het afmaken van het gerecht:
- Zet de raapsteel chiffonade, schapenkaas, Tunnel de Chevre, pompoenpitten, en zoetzure pompoen blokjes klaar voor gebruik.
- Zet de pompoensaus klaar in een steelpan, en de crème in een bak heet water.
- Bak de gnocchi in een olie van Mille et une nuits goud bruin gedurende twee minuten
- Zorg dat je mooie borden warm hebt staan en bij voorkeur en ring bij de hand hebt.
- Begin met het verdelen van de warme saus in het rond over de borden
- Haal de gebakken gnocchi door de lege sauspan en verdeel dit over de borden
- Stip de pompoen creme op elk bord met 5 mooie grootte stippen
- Verdeel op elk bord een klein beetje pompoen zoetzuur en pompoenpitten
- Verdeel de raapsteel chiffonade over de borden en brokkel hierop de Tunnel de Chevre.
- Rasp als laatste een beetje schapenkaas over de borden en besprenkel dit nog een beetje met de olie van Mile et un nuits
Recept door:
Achraf Eisenga (SVH Gezel Meesterkok)