Gebakken Gnocchi met saus van pompoen

Hoofgerecht voor 4 personen.

Gebakken Gnocchi met saus van pompoen, zoetzuur van pompoen, crème van pompoen, gefrituurde pompoenpitten, raapsteel, Tunnel de chevre en schapenkaas

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op droge lucht 180 graden, snijd het schil van de pompoen af.
  2. Snij 1/3 van de pompoen af en hou apart, ontdoe de zaadlijsten door middel een lepel te gebruiken en dit eruti te scheppen.
  3. Snijd in grove stukken en meng met olijfolie, kerrie, tijm, rozenmarijn, zout en peper.
  4. Doe dit op een platteu en rooster gedurende 30 minuten goud-bruin in de oven gaar.
  5. Zet de helft van de geroosterde pompoen op met de plantaardige room, en groentenbouillon.
  6. Kook dit verder in gedurende 30 minuten en laat het liefst na afkoelen minstens een nacht staan.
  7. Ga ondertussen verder met de andere helft warme geroosterde pompoen en leg dit in een blender.
  8. Draai dit tot een gladde crème met een scheut olijfolie en warme kookvocht en leg dit klaar in een spuitzak voor gebruik.
  9. Draai de pompoen in kookvocht warm tot een gladde maar nog enigszins dikke saus in een blender met de helft van de oude schapenkaas
  10. Snijd van het overige pompoen fijn in blokjes oftewel brunoise in het frans
  11. Giet hier hete zoetzure marinade op bestaande uit: 100 gram water 100 gram witte wijn azijn en 80 gram suiker en leg klaar tot gebruik.
  12. Frituur de pompoenpitten in een frituur met een fijne bolzeef gedurende 2 minuten, en tip zout gelijk warm na zodat het zout beter hecht aan product
  13. Snijd de gewassen raapsteel in een lintvorm oftewel chiffonade in het frans
  14. Meng 100 gram warme olijfolie met 1 gram Mille et une nuits mix van Vanilla Venture
  15. Blancheer de Gnocchi gedurende een minuut af in kokend heet water en giet dit af in een bolzeef.

Voor het afmaken van het gerecht:

  1. Zet de raapsteel chiffonade, schapenkaas, Tunnel de Chevre, pompoenpitten, en zoetzure pompoen blokjes klaar voor gebruik.
  2. Zet de pompoensaus klaar in een steelpan, en de crème in een bak heet water.
  3. Bak de gnocchi in een olie van Mille et une nuits goud bruin gedurende twee minuten
  4. Zorg dat je mooie borden warm hebt staan en bij voorkeur en ring bij de hand hebt.
  5. Begin met het verdelen van de warme saus in het rond over de borden
  6. Haal de gebakken gnocchi door de lege sauspan en verdeel dit over de borden
  7. Stip de pompoen creme op elk bord met 5 mooie grootte stippen
  8. Verdeel op elk bord een klein beetje pompoen zoetzuur en pompoenpitten
  9. Verdeel de raapsteel chiffonade over de borden en brokkel hierop de Tunnel de Chevre.
  10. Rasp als laatste een beetje schapenkaas over de borden en besprenkel dit nog een beetje met de olie van Mile et un nuits

Recept door:
Achraf Eisenga (SVH Gezel Meesterkok)

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl