Hoofdstuk 2: Groenten

Groenten zijn gezond, lekker en geven kleur, geur en smaak aan gerechten. Groenten zijn een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding en zijn ook in de horeca niet weg te denken.

Weet wat je eet

Import en export

In Nederland hebben we de groenten voor het uitkiezen. Vrijwel iedere soort kan je vinden bij de lokale supermarkt.

Hokjes denken

 Peulenschil

Eet je gezond!

Groenten bevatten veel vitamines (de stoffen die ons beschermen tegen ziekten en infecties) A, B en C, maar ook mineralen; onder andere ijzer, calcium en fosfor.

Blik op vitamines

Kwaliteit

Omdat groenten bederfelijk kunnen zijn, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je met verse groenten werkt.

Vers, vers voorbewerkt en groenteconserven

De plek van bewaren hangt af van de bewerking van een product.

Groepjes

Naast de knolgroenten, slasoorten en stengelgroenten zijn er nog een aantal groepen groenten. 

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl