Smoothie van Rossumse frambozen

Met mousse van Moët & Chandon en een vleugje sechuan.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen

Bereiding

  1. Pureer voor de smoothie de rode frambozen en de aardbeien in een blender.
  2. Herhaal dit met de gele frambozen.
  3. Giet een laag gele smoothie in een glas en vries dit ligt aan, giet daarna de rode smoothie erop.
  4. Zet de glazen in de koelkast.
  5. (Tip: door aardbeien toe te voegen aan de frambozen wordt de smaak van de frambozen versterkt.
  6. ) Laat voor de champagnemousse de gelatine 5 min in koud water weken en verwarm de Moët & Chandon.
  7. Nu kunt u de gelatine oplossen in de warme vloeistof.
  8. Bewaar dit buiten de koeling tot verder gebruik.
  9. Meng de 40 gr suiker, Moët & Chandon en de vier eidooiers in een ruime pan en klop deze au-bain-marie op (zoals met een sabayon).
  10. Klop het eiwit in een bekken op en voeg beetje voor beetje de 60 gr suiker toe totdat het eiwit stevige pieken vormt.
  11. Schep nu alle onderdelen luchtig door elkaar.
  12. Begin met de slagroom en eiwit, daarna de eidooiers en als laatste de champagne met de gelatine en de Sechuan Cress.
  13. Giet de mousse voorzichtig op de smoothie, zodat er mooie strakke lijnen zichtbaar blijven.
  14. Laat dit minimaal 4 uur in de koeling opstijven.
  15. Week voor de gelei de gelatine 5 min in koud water.
  16. Verwarm de Moët & Chandon en de Sechuan Buttons, laat dit even trekken en los daarna de geweekte gelatine op.
  17. Maak een mooi dun laagje gelei op de mousse.
  18. Zet het glas op een bordje met wat frambozen en garneer af met een leuk koekje.

Bedenker

Pascal van Eldijk

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?