Marbré van hutspot

Met gekonfijte zilverui en krokante spekjes.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Voor de marbré

  1. Zet de uien aan in de pan tot ze glazig worden, blus af met koksroom en laat dit langzaam garen.
  2. Als de uien gaar zijn, de massa pureren en zeven.
  3. In de gezeefde massa de gelatine oplossen.
  4. Snijd de aardappel en wortel op de snijmachine in plakken en blancheer deze beetgaar in gezouten water.
  5. Bouw voor de marbré om en om laagjes wortel en aardappel, haal de wortel en aardappel eerst door de ui/roommassa zodat de laagjes aan elkaar gaan plakken.
  6. Als de marbré klaar is, deze een nacht in de koelkast laten opstijven.

Voor de krokante spekjes

  1. Plakken spek snijden op de snijmachine, hier hele fijne brunoise van snijden en uitbakken in olie.

Voor de gekonfijte zilverui

  1. De uitjes pellen en bakken in olie, als de uitjes beginnen te kleuren ongeveer 20 gram fijngesneden spek toevoegen en dat samen in ganzenvet garen op lage temperatuur (± 90°C).

Opmaak

  1. Plak marbré snijden op de snijmachine en deze uitsteken met een ronde steker.
  2. Deze plak in het midden van het bord leggen en daaromheen de spekjes, uitjes en rest van de garnituren garneren.

Bedenker

Tjitze van der Dam

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl