Hoofdstuk 3: Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne

Niet alleen keukenhygiëne is belangrijk in de horeca. Dit geldt ook voor persoonlijke hygiëne.

Glad geschoren

Pleisters

Een ongeluk zit in een klein hoekje, in de keuken werk je veel met scherpe messen waaraan jij je kunt snijden. Deze wondjes zijn een broedplaats voor bacteriën.

Sieraden

Handen wassen

Let er bij het afdrogen van je handen op goed tussen je vingers, de vingertoppen en de rug van je hand af te drogen. Als er geen elleboogkraan of automatische kraan aanwezig is, gebruik dan een papieren handdoekje om de kraan te sluiten. 

Handenalcohol is een goed alternatief voor het handen wassen. Na het inwrijven van de alcohol mogen er alleen geen schadelijke stoffen achterblijven op je handen!

Soorten hygiëne

De term hygiëne wordt op verschillende manieren gegebruikt. Regelmatig wordt sociale hygiëne wel eens verward met persoonlijke- of bedrijfshygiëne.

Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?