Hoofdstuk 1: Aardappel

Aardappels worden wereldwijd geproduceerd en geconsumeerd. Samen met rijst zijn ze de bekendste voedingsmiddelen.

Van Hollandse bodem?

Lekker plantje?

Ken je knol

Iedere aardappel heeft zijn eigen kenmerken. Dit zijn zowel uiterlijke keurmerken als kleur en grootte, maar ook de smaak en textuur verschilt per ras.

Rassen

Ieder van de ongeveer 800 aardappelrassen heeft zijn eigen kenmerken. Toch kunnen al deze rassen worden onderverdeeld in 3 groepen.

Bereidingsvormen

Een aardappel is een heel veelzijdig product, want je kan het op heel veel verschillende manieren bereiden.

Voedzaam

Bewaaradvies

Aardappels worden in verschillende vormen, vers of voorbewerkt verkocht. Verse onbewerkte aardappels zijn nog niet geschild of gesneden en komen zo van het land.

Cool?

Voorbewerkt betekent dat de aardappels al een bewerking hebben ondergaan. Verse voorbewerkte aardappels zijn al geschild en/of gesneden.

Aardappelproducten

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl