Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Keukenapparatuur: keramische barbecue

Keramische barbecues zijn compact en hebben een ronde vorm waardoor warmtecirculatie plaatsvindt. Ze zijn gebaseerd op de traditionele Japanse barbecues genaamd 'Kamado'. Deze gesloten barbecues kun je op veel manieren gebruiken. Ze kunnen snel en op hoge temperatuur klein vlees, vis of groente bereiden of op lage temperatuur grote stukken vlees garen. Keramische barbecues kun je ook gebruiken om in te roken. Met de verschillende roosters en bakplaten die met elkaar te combineren zijn, is het mogelijk om er bijvoorbeeld aardappelen in te roosteren of een pizza te bakken.

een keramische barbecue

Gesloten verbruikt de barbecue minder houtskool dan een gewone open barbecue. Vaak is de deksel voorzien van een temperatuurmeter zodat je de temperatuur zelf kan regelen door schuiven open of dicht te zetten. De keramische barbecue is voorzien van een dubbele wand waardoor de warmte beter in de barbecue blijft, en de temperatuur tot wel 350 °C kan oplopen. Door de dubbele wand is de temperatuur ook beter te regelen dan conventionele barbecue’s. Ze zijn onverwoestbaar, maar duur in aanschaf.

Onderhoud:

Om het onderhoud van je barbecue optimaal uit te voeren is het verstandig de schoonmaakmiddelen te kopen op basis van het materiaal waar jouw exemplaar van gemaakt is. Vooral geëmailleerd staal is zeer duurzaam. Door het regelmatig schoon te maken met niet-bijtende huishoudelijke schoonmaakmiddelen houd je deze als het ware als nieuw.
Als je een rvs grillrooster hebt, is het verstandig dit schoon te maken met een mild afwasmiddel en deze vervolgens met heet water af te spoelen. Je kunt een borstel gebruiken om etensresten te verwijderen, maar gebruik geen staalborstel, aangezien dat de levensduur van je barbecue kan aantasten.