Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

De inrichting van het magazijn

Magazijnruimtes zijn ruimtes waar goederen opgeslagen worden; deze ruimtes moeten koel en droog zijn. Natuurlijk moeten deze ruimtes zo efficiƫnt mogelijk worden benut. Niet alleen de vloeroppervlakte, maar ook de wanden moet je optimaal gebruiken. De inventaris van een magazijn bestaat vooral uit stellingen of rekken.

het magazijn

Stellingen gebruik je voor het overzichtelijk opslaan van grondstoffen en ingrediƫnten. Je kunt de stellingen bij voorkeur per categorie indelen bijvoorbeeld: koude keuken, warme keuken, patisserie enzovoort om het zoeken naar producten eenvoudiger te maken en de voorraad goed op peil te houden. Vaak wordt er een minimale of maximale voorraad aangehouden; zo weet je precies of er een product besteld moet worden of niet. In grote horecabedrijven en instellingen wordt er ook wel met barcodes gewerkt om in- en uitgaande producten te registreren om de voorraad op peil te houden Stellingen worden vervaardigd van kunststof, hout, roestvast staal of aluminium en zijn er met dichte schappen of open roosters. Dichte schappen moeten vaker gereinigd worden dan open roosters, het stapelen van producten gaat bij dichte schappen beter dan bij open roosters

Sommige soorten serviesstellingen zijn flexibel van opzet, dat wil zeggen met in hoogte verstelbare roosters of schappen. Je kunt ze voor elke situatie aanpassen. Tussen de onderste schap van de stelling en de vloer moet minimaal 150 mm ruimte aangehouden worden, omdat de ruimte c.q. de vloer dan beter te reinigen is. We gebruiken de stellingen ook in andere ruimten van de keuken, zoals voor het opbergen van potten, pannen, deksels, vergieten, bakken en sledes en in de afwaskeuken voor het afzetten van het servies en de gereedschappen, enzovoort.