Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Remouladesaus bereiden

Een stap voor stap uitleg van het bereiden van remouladesaus op basis van mayonaise.

Remouladesaus bereiden - Stap 1 Remouladesaus bereiden - Stap 2 Remouladesaus bereiden - Stap 3

Inleiding

Remouladesaus is een afleiding van mayonaisesaus. Er zijn groene kruiden in verwerkt als peterselie, kervel en dragon, augurk, kappertjes, mosterd en ui. Remouladesaus combineert goed met gefrituurde of gebakken vis of gegrild rood vlees.

Toepassingen

Remouladesaus is goed te combineren bij gefrituurde vis of gegrild rood vlees als biefstuk. Uiteraard kun je de saus ook prima bij frites serveren.

Benodigde materialen

groene snijplank
koksmes
afruimbakjes (3 stuks)
rvs-bekken
spatel
eetlepel
keukenpapier

Receptuur

Voor 1 liter:
8 dl mayonaise
60 g verse groene kruiden (peterselie, kervel en dragon)
80 g augurk
40 g ui
20 g kappertjes
20 g mosterd
zout en peper

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Was de groene kruiden goed en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Hak de kruiden fijn.
  4. Snij de augurk in een fijne brunoise.
  5. Hak de kappertjes fijn.
  6. Snipper de ui fijn.
  7. Roer de mosterd en mayonaise met een spatel door de overige ingrediënten heen.
  8. Proef de saus en breng op smaak met zout en gemalen witte peper.
  9. Bewaar de remouladesaus in een goed afsluitbare bak, of dek hem af met afdekfolie.
  10. Plak een datumsticker op de bak.
  11. Reinig en desinfecteer de materialen en werkplek.

Tips

-De garnituren voor remouladesaus kun je ook een dag eerder voorbereiden, de ui zal door het zuur uit de augurk geconserveerd worden, waardoor de saus een langere houdbaarheid heeft.
-Remouladesaus is 14 dagen houdbaar in de koeling (4°C-7°C).

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
- de bereiding op een vlotte en efficiënte manier is uitgevoerd;
- de remouladesaus de juiste dikte heeft;
- de remouladesaus de juiste hoeveelheid en soort garnituren heeft;
- de remouladesaus de gewenste smaak heeft.