Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

French dressing aan tafel bereiden

Een Franse dressing aan tafel bereiden is een eenvoudige techniek welke snel kan worden toegepast in het restaurant. Door de eenvoud wordt deze techniek nog geregeld gebruikt.De dressing wordt voornamelijk gebruikt bij salades.

French dressing aan tafel bereiden - Stap 1 French dressing aan tafel bereiden - Stap 2 French dressing aan tafel bereiden - Stap 3

Inleiding

Een Franse dressing aan tafel bereiden is een eenvoudige techniek welke snel kan worden toegepast in het restaurant. Door de eenvoud wordt deze techniek nog geregeld gebruikt.
De dressing wordt voornamelijk gebruikt bij salades.

Benodigde materialen

2 vorken
2 site plates
2 proeflepeltjes
glazen fond
pepermolen
mosterd
olie
azijn
gesnipperde ui
zout
gehakte peterselie

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Zet alle materialen en grondstoffen klaar op de bijzettafel.
  2. Doe een deel azijn in de fond
  3. Voeg zout, peper en een theelepeltje mosterd toe aan de azijn.
  4. Voeg de olie toe.
  5. Voeg de peterselie en gehakte uien toe.
  6. Proef met behulp van de proeflepel en siteplate de saus.
  7. Roer voor gebruik de dressing nog even goed door.
  8. Besprenkel de salade met de dressing.
  9. Ruim de werkplek weer op.

Tips

Gebruik al dan niet een gekoelde fond zoals in dit filmpje. Voordeel van een gekoelde fond is de houdbaarheid van een product. Voordeel van een ongekoelde fond is dat olie op kamertemperatuur beter vermengd.
De verhouding van olie en azijn is ook afhankelijk van de te combineren gerechten en de zuurgraad van de azijn.
Voeg ui en peterselie naar smaak toe.
Het recept van Franse dressing varieerd, mosterd word af en toe weggelaten. De mosterd geeft een wat volle smaak en zorgt voor een wat betere homogene massa.
#Je kan eventueel ook suiker, honing of bieslook gebruiken, daarnaast kan je ook met de azijnsoort variëren.#
#Voeg kort voor gebruik de kruiden toe om mogelijk bederf te voorkomen.#

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
Er staat na de bereiding een heerlijke dressing welke prima combineerd met de salade.
De dressing is aangepast aan de wensen van de gast.