Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Het restaurant schoonmaken

Het stofzuigen en dweilen van het restaurant als onderdeel van de afrondende werkzaamheden.

Het restaurant schoonmaken - Stap 1 Het restaurant schoonmaken - Stap 2 Het restaurant schoonmaken - Stap 3

Benodigdheden

Een gastenruimte, stofzuiger, verrijdbare emmer met mangel en bijpassende dweil. Heet water met allesreiniger. Een prullenbak en diendoek.

Beginsituatie

Alle gasten hebben het restaurant verlaten. De gastheer-/vrouw heeft de opdracht gekregen het restaurant schoon te maken.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Controleer de vloer van het restaurant op grof vuil.
  2. Sla met een diendoek de kruimels van de zittingen van de stoelen.
  3. Verwijder het linnengoed van tafel en zet de stoelen er ondersteboven op.
  4. Pak de stofzuiger, open het apparaat en controleer of de stofzak niet vol zit.
  5. Zuig de vloer in gelijkmatige banen terwijl je zo veel mogelijk rechtop staat.
  6. Ruim de stofzuiger op en pak de verrijdbare emmer met mangel en dweil.
  7. Vul de emmer met heet water en voeg reinigingsmiddel toe.
  8. Dompel de dweil in de emmer en wring hem met de mangel uit.
  9. Dweil de vloer in gelijkmatige banen en spoel de dweil regelmatig uit.
  10. Laat de vloer drogen en loop er niet overheen.
  11. Plaats de tafels en stoelen weer in de juiste opstelling.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd als:
- de juiste werkvolgorde is gehanteerd (vuil oprapen, stofzuigen, dweilen, stoelen terugzetten);
- het restaurant na het schoonmaken fris en opgeruimd oogt;
- er rekening is gehouden met de geldende hygiƫneregels;
- er rekening is gehouden met veiligheid en milieu.