Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Gnocchi bereiden

Een stap voor stap uitleg van het bereiden van gnocchi.

Gnocchi bereiden - Stap 1 Gnocchi bereiden - Stap 2 Gnocchi bereiden - Stap 3

Inleiding

Gnocchi (spreek uit: njokki) komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken en valt onder de ongevulde meelspijzen, net als spätzli.
Gnocchi maakt men op basis van aardappelen of tarwe. Hier behandelen we de meest voorkomende, namelijk die op basis van aardappel.

Benodigde materialen

spuitzak
spuitmondje
kookpan
schuimspaan

Receptuur

200 gram meel
1 kilo zeer kruimige aardappelen
zout naar smaak

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Kook de aardappelen gaar en maak er puree van.
  3. Meng de aardappelpuree met kleine beetjes bloem tot een gladde massa is ontstaan dat niet aan de handen blijft kleven.
  4. Maak rollen op vingerdikte en snij deze in stukjes van twee centimeter.
  5. Rol ze lichtjes door het meel zodat ze met een heel dun laagje bedekt zijn.
  6. Plet ze licht met een vork of rol en leg ze daarna van elkaar af op een theedoek
  7. Kook de gnocchi in ruim gezout water of bouillon, in kleine hoeveelheden, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
  8. De gnocchi zijn klaar zodra ze boven komen drijven.
  9. Bewaar deze in een afgesloten bak zonder vocht.
  10. Reinig en desinfecteer alle gebruikte materialen en gereedschappen.

Tips

Je kunt deze meelspijs het beste bewaren door ze na het koken direct, los van elkaar, in te vriezen.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
- er gelijkmatig gevormde deegballen zijn ontstaan;
- ze creme van kleur zijn;
- ze drijven als ze gaar zijn;
- ze stevig, maar sappig en smakelijk zijn.