Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Uitzonderingen op het standaardcouvert: slakken

In dit leerobject leer je hoe je het bestek voor slakken en asperges indekt.

Uitzonderingen op het standaardcouvert: slakken - Stap 1 Uitzonderingen op het standaardcouvert: slakken - Stap 2 Uitzonderingen op het standaardcouvert: slakken - Stap 3

Benodigdheden

een slakkentang
een slakkenvorkje

Beginsituatie

Een gast heeft slakken in knoflookboter besteld. Voor slakken dek je ander bestek in dan het standaard bestek. Ook de plek waar je de vork legt is anders dan de gebruikelijke plek. Andere uitzonderingen op de regel tref je bij asperges, kreeft en oesters.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg op een transportbord een slakkenvork en een slakkentang klaar.
  2. Loop met het transportbord naar de gast. Draag het transportbord in je linkerhand.
  3. Ga rechts achter de gast staan en neem het slakkenvorkje van het transporbord en leg deze rechts van de gast op tafel.
  4. Ga links achter de gast staan en neem de slakkentang van het transportbord en leg deze links van de gast op tafel.
  5. Breng het transportbord terug naar de commode.
  6. Serveer de slakken vanuit de rechterzijde van de gast. Gebruik daarbij een diendoek om je vingers te beschermen tegen de hitte van het bord.

Resultaat

Het indekken en serveren van slakken, oesters of asperges is goed gegaan als je de richtlijnen voor deze gerechten hebt gevolgd.