Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Een kop koffie aan de gast aan tafel serveren.

De gastheer/-vrouw serveert een kop koffie aan de gast aan tafel.

Een kop koffie aan de gast aan tafel serveren. - Stap 1 Een kop koffie aan de gast aan tafel serveren. - Stap 2 Een kop koffie aan de gast aan tafel serveren. - Stap 3

Benodigdheden

Plateau met koffie op schotel, met daarnaast lepeltje, suikerzakje en koekje.

Beginsituatie

De gastheer/-vrouw heeft de bestelling van een kop koffie opgenomen en achter de bar heeft men de koffie serveergereed gemaakt.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Pak het plateau met de kop koffie.
  2. Loop met het plateau naar de gast en kijk tegelijkertijd of suiker en koffieroom op tafel staan.
  3. Neem de kop koffie van het plateau en zet rechts van de gast kop koffie in.
  4. Zet de kop koffie, met het oortje naar rechts, recht voor gast.

Tips

Als je naar de tafel toeloopt, kun je al naar de tafel kijken; zo krijg je overzicht. Daarna kun je de gast alle aandacht geven.

Resultaat

De gastheer/-vrouw heeft de kop koffie goed uitgeserveerd als:
- de gast gewaarschuwd is dat de koffie voor hem neergezet gaat worden;
- de koffie uitgeserveerd wordt zoals deze serveergereed gemaakt is;
- de kop koffie recht voor gast staat.

Vaak worden suikerzakjes en roomcupjes (of koffiecreamer) standaard op tafel gezet. Het is minder gebruikelijk in restaurants of café's suikerzakjes en roomcupjes op het schoteltje met de kop koffie mee te geven.

Trefwoorden

koffie serveren kop