Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Gastentafels opdekken bij een ontbijtbuffet

Gastentafels opdekken bij een ontbijtbuffet.

Gastentafels opdekken bij een ontbijtbuffet - Stap 1 Gastentafels opdekken bij een ontbijtbuffet - Stap 2 Gastentafels opdekken bij een ontbijtbuffet - Stap 3

Benodigdheden

Bestek, tafelgarnituur, serviesgoed(koffie/theekopjes, ontbijtbordjes), placemats en servetten

Beginsituatie

Het restaurant is leeg, de tafels moeten nog worden gedekt.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Zorg dat je weet op hoeveel gasten je ongeveer kunt rekenen.
  2. Zorg ervoor dat de tafels goed schoon zijn.
  3. Maak een plan welke tafels je voor twee personen zult indekken en welke voor meer personen.
  4. Begin met een tafel voor twee personen, leg daarop twee placemats tegenover elkaar met de onderkant aan de tafelrand.
  5. Zet een denkbeeldig bord op de tafel en leg rechts daarvan het mes en links daarvan de vork.
  6. Leg een servet dubbelgevouwen met de punt naar rechts aan de rechterkant van het bord.
  7. Zet een koffie-/theekopje met schotel recht boven het mes.
  8. Zet het kopje op de schotel met het oor naar rechts.
  9. Leg het lepeltje rechtsboven het kopje aan de kant van het oortje met de steel naar het oortje.
  10. Zet een peper-en-zoutstel bij de vaste attributen op tafel en suiker en koffieroom in het midden.
  11. Zet een eierdop links naast de vork op tafel, een eierlepel rechts naast het dopje eventueel op een schoteltje.
  12. Controleer of je alles op tafel hebt staan wat nodig is en kijk of het netjes op tafel staat.

Resultaat

Je hebt de gastentafel goed voor het ontbijt opgedekt als je:
- de placemat goed op tafel hebt gelegd;
- mes en vork op de juiste plaats hebt gelegd;
- kop en schotel op de goede plaats hebt gezet, met het oor van het kopje naar rechts;
- het lepeltje rechtsboven het oor van het kopje ligt;
- de servet aan de rechterkant ligt;
- de menage (het peper-en-zoutstel) op de juiste plek staat.