Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Borden afruimen met de bovenhandse draagmethode

Voor het debarrasseren van minimaal twee borden wordt meestal de bovenhandse draagmethode gebruikt.

Borden afruimen met de bovenhandse draagmethode - Stap 1 Borden afruimen met de bovenhandse draagmethode - Stap 2 Borden afruimen met de bovenhandse draagmethode - Stap 3

Benodigdheden

Gedekte tafel waarop vier borden en bestek en waaraan vier gasten zitten.

Beginsituatie

De gasten zijn klaar met eten. Dit maken ze duidelijk door het bestek schuin op het bord te leggen.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. De gasten zijn klaar met eten en je gaat debarrasseren.
  2. Start rechts van de tafel met afruimen.
  3. Pak vanaf de rechterkant van de gast met de rechterhand de rand van het bord en neem dit bord over met je linkerhand.
  4. Leg het bestek op de juiste manier op het bord.
  5. Pak het tweede bord vanaf de rechterzijde van de gast van tafel.
  6. Sorteer het bestek.
  7. Pak het derde bord en sorteer het bestek.

Tips

Maak de stapel niet te zwaar, dit voorkomt onnodig gevaar voor de gast en lichamelijke klachten bij jou.
Houd je rechterhand vrij, zodat je tijdens het transport je linkerhand kunt ondersteunen.

Resultaat

Je kunt met behulp van de bovenhandse draagmethode minimaal drie borden zonder etensresten debarrasseren en vervoeren als:
- je het veilig doet;
- het vakkundig doet;
- het efficiƫnt doet.

Bij twee gasten kan je ook met de bovenhandse draagmethode werken; op de plaats van het derde bord kan een schaal of broodmandje worden geplaatst.