Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Gastenruimten bedrijfsklaar maken: het verdelen en opdekken van de vaste attributen

Het plaatsen van de vaste attributen op een ronde, rechthoekige en vierkante tafel.

Gastenruimten bedrijfsklaar maken: het verdelen en opdekken van de vaste attributen - Stap 1 Gastenruimten bedrijfsklaar maken: het verdelen en opdekken van de vaste attributen - Stap 2 Gastenruimten bedrijfsklaar maken: het verdelen en opdekken van de vaste attributen - Stap 3

Benodigdheden

Een ronde tafel met vier stoelen (staan tegenover elkaar) waarbij de tafel is voorzien van linnengoed. Een vierkante tafel (80 x 80) met twee stoelen (staan tegenover elkaar) waarbij de tafel is voorzien van linnengoed. Een rechthoekige tafel (120 x 80) met vier stoelen (staan twee aan twee tegenover elkaar) waarbij de tafel is voorzien van linnengoed. In drievoud: peper- en zoutstel, vaasje met verse bloemen, kandelaar met nieuwe kaars (belangrijk: er moet duidelijk hoogteverschil zitten tussen de kandelaar met kaars en het vaasje met bloemen).

Beginsituatie

In een restaurant zijn de tafels voorzien van linnengoed. De vaste attributen zijn in een eerdere fase gecontroleerd en eventueel schoongemaakt. De gastheer/-vrouw gaat de vaste attributen verdelen en opdekken.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Zet de vaste attributen op het dienblad. Loop naar de tafel waar de vaste attributen opgedekt moeten worden.
  2. Plaats de kandelaar midden op de tafel.
  3. Zet het vaasje met bloemen voor de kandelaar op tafel.
  4. Zet het peper- en zoutstel voor het bloemetje op tafel.
  5. Bij een ronde tafel staan de vaste attributen van hoog naar laag in het midden van de tafel.
  6. Bij een rechthoekige tafel voor vier personen staan de vaste attributen van hoog naar laag in het midden van de tafel.
  7. Bij een vierkante tafel met twee stoelen tegenover elkaar staan de vaste attributen van hoog naar laag aan het uiteinde van de tafel.

Tips

Werk bij het opdekken van de vaste attributen altijd van hoog naar laag waarbij het hoogste achteraan komt te staan. Gebruik eventueel handschoenen. Zo voorkom je dat je vingerafdrukken op de vaste attributen achterlaat.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd als:
- er rekening is gehouden met de geldende hygiëneregels;
- er rekening is gehouden met veiligheid en milieu;
- de vaste attributen netjes en op de jusite plaats op tafel staan (van hoog naar laag in een rechte lijn).