Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Het schoonmaken van theezetapparatuur.

In restaurants worden voor bijvoorbeeld ontbijtbuffetten theecontainers gebruikt. Het schoonmaken van deze containers wordt hier beschreven.

Het schoonmaken van theezetapparatuur. - Stap 1 Het schoonmaken van theezetapparatuur. - Stap 2 Het schoonmaken van theezetapparatuur. - Stap 3

Benodigdheden

Theezetapparaat, een emmer met schoonmaakmiddel, een schoonmaakdoek, een spoelbak met stromend water.

Beginsituatie

In de office staat een theecontainer met theeresten. De theecontainer moet worden schoongemaakt.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Haal de stroom van de machine.
  2. Tap de overgebleven thee uit het apparaat door het kraantje aan de machine open te draaien.
  3. Kijk of er geen theeblaadjes meer in de theezeef zitten.
  4. Spoel de zeef goed om met heet water, zodat alle resten van theeblaadjes verwijderd zijn.
  5. Spoel de binnenkant van de container schoon met heet water en laat het water er meteen weer uitlopen.
  6. Zet de theecontainer weer terug en maak met een vochtige doek de buitenkant schoon.
  7. Plaats de theezeef in de container.
  8. De theecontainer staat weer klaar voor gebruik.

Tips

Gebruik geen schoonmaakmiddel voor het dagelijks reinigen van de binnenkant van de machine. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de thee.
Als de container heel vuil is kan de binnenzijde van de machine wel eens gereinigd worden.
Dit kan met een schoonmaakborstel en heet water met een schoonmaakmiddel.
Zorg er wel voor dat de zeep in de container er heel goed wordt uitgespoeld.

Resultaat

De gastheer/-vrouw kan zelfstandig een theecontainer, veilig en correct schoonmaken, als:
- er geen resten theeblaadjes in de zeef blijven zitten;
- als de container goed is doorgespoeld;
- als de buitenkant van de container er vlekkeloos uitziet.

Sommige containers hebben een dubbele wand gevuld met water.
Controleer bij het schoonmaken het niveau van dit water volgens de gebruiksvoorschriften van de machine.