Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Likeur met ijs bereiden

Een glas likeur met ijs serveer je op een bepaalde manier. Hoe je dat voorbereidt leer je hier.

Likeur met ijs bereiden - Stap 1 Likeur met ijs bereiden - Stap 2 Likeur met ijs bereiden - Stap 3

Benodigdheden

een fles Grand Marnier;
een grote likeurcoupe;
een ijsemmer met klontjes;
een jigger om juiste hoeveelheid drank af te meten;
glazendoek;
een klein dienblad met een randje;
onderzetters.

Beginsituatie

De gastheer/-vrouw serveert een glas likeur met ijs serveert bij de bar.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Zet het dienblad met het randje klaar op een stabiele ondergrond.
  2. Kies de juiste likeur, in dit geval de Grand Marnier.
  3. Kies het juiste glas en controleer of het schoon en breukvrij is.
  4. Frappeer het glas met een ijsklontje.
  5. Meet met het speciale maatje de juiste hoeveelheid likeur af.
  6. Ruim de werkplek op en zet alles weer terug op de vaste plaats.

Tips

Likeuren serveer op je verschillende manieren. Vaak hangt dat samen met de temperatuur.
Bespreek met een ervaren collega (of zoek op) hoe je likeur zonder ijs serveert. Zoek ook op hoe je een glas frappeert. Je kunt ook een aangevroren glas uit de vriezer gebruiken, dat hangt af van de gewoonten binnen je bedrijf.

Resultaat

Een glas Grand Marnier met ijs is serveergereed als:
- het juiste glas is gekozen;
- het glas gefrappeerd is;
- een ijsklontje in het glas zit;
- de juiste hoeveelheid drank is afgemeten in het glas;
- het glas stevig op het plateau staat;
- er viltjes meegenomen zijn om het glas op tafel te plaatsen.