Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Producten tremperen, bijvoorbeeld kapsel

Een stap voor stap uitleg van het tremperen van producten, bijvoorbeeld kapsel.

Producten tremperen, bijvoorbeeld kapsel - Stap 1 Producten tremperen, bijvoorbeeld kapsel - Stap 2 Producten tremperen, bijvoorbeeld kapsel - Stap 3

Inleiding

Tremperen is het besprenkelen van producten met alcohol, suikerstroop of een geurige vloeistof en heeft tot doel de smaak van producten te verhogen. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij zoete nagerechten en gebak. Tremperen kan zowel met een koude als met een warme vloeistof.

Benodigde materialen

koksmes
snijplank
schenktuit of dispenser

Benodigde grondstoffen

fles met suikerstroop
kapsel
evt. parfum

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Snijd het kapsel in drie plakken.
  3. Leg de plakken naast elkaar op de werkbank.
  4. Pak de suikerstroop.
  5. Houd de duim op de hals van de fles.
  6. Besprenkel het kapsel licht met de suikerstroop.

Tips

Zorg dat de losse delen kapsel teruggelegd worden in de oorspronkelijke vorm.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
- het kapsel gelijkmatig besprenkeld is met de suikerstroop, al of niet voorzien van een parfum of alcoholische vloeistof.