Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Het cutteren van rauwe producten, bijvoorbeeld vlees.

Een stap voor stap uitleg van het cutteren van rauwe producten, bijvoorbeeld rauw vlees.

Het cutteren van rauwe producten, bijvoorbeeld vlees. - Stap 1 Het cutteren van rauwe producten, bijvoorbeeld vlees. - Stap 2 Het cutteren van rauwe producten, bijvoorbeeld vlees. - Stap 3

Inleiding

Om grondstoffen kleiner te maken voor een verdere verwerking, kun je ze machinaal klein snijden, oftewel cutteren.

Benodigde materialen

koksmes
rode snijplank
afruimbakjes
robot coupe / foodprocessor / cutter
plastic krabber of pannenlikker.

Benodigde grondstoffen

kalfspoulet (zonder zenen of pezen)
vet spek (zonder zwoerd)
varkenspoulet (zonder zenen of pezen)
gepasteuriseerd heelei
koksroom
zout (kleurzout)
witte peper
ijsklontjes

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Doe de grondstof in de foodprocessor. De beker tot tweederde vullen, dus niet te vol.
  3. Sluit de foodprocessor af met een deksel en zet hem aan op de maximale snelheid.
  4. Cutter de grondstof tot er een gladde massa ontstaat.
  5. Reinig en desinfecteer alle gebruikte materialen, gereedschappen en werkplek.

Tips

Stop de cutter niet te vol voor een beter resultaat. De beker maximaal voor tweederde vullen.
Gebruik scherpe messen.
IJsklontjes toevoegen voor het behouden van een lage temperatuur.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd als:
- het product tijdens het cutteren niet buiten de cutter of foodprocessor is gekomen;
- het mengsel een fijne structuur heeft;
- het mengsel gelijkmatig en glad is zonder klontjes.

Trefwoorden

cutteren vlees farce rauw