Wij zijn bezig met het optimaliseren van onze website,
daarom willen we je 3 vragen stellen.

Wie ben je?
Wat voor informatie zoek je?
Bezoek je de site voor de eerste keer?
Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Algemene regels tijdens het serveren toepassen

Naast de basisregels bestaan er ook algemene regels waarmee een gastheer/-vrouw rekening moet houden.

Algemene regels tijdens het serveren toepassen - Stap 1 Algemene regels tijdens het serveren toepassen - Stap 2 Algemene regels tijdens het serveren toepassen - Stap 3

Benodigdheden

Een gedekte tafel met gueridon (bijzettafel) in het restaurant met vier gasten. Diverse gerechten waarvan een voorgerecht met toost en boter.
Rode wijn en een paar aperitieven.

Beginsituatie

Een gedekte tafel met gueridon (bijzettafel) in het restaurant met vier gasten. Diverse gerechten waarvan een voorgerecht met toost en boter.
Rode wijn en een paar aperitieven. De gastheer/-vrouw kent de basisregels en kan deze ook toepassen.

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Serveer het voorgerecht voor je gasten in de juiste volgorde.
  2. Blijf altijd vriendelijk tegen de gast.
  3. Ruim regelmatig de tafel af.
  4. Houd de gast in de gaten.
  5. Houd de juiste volgorde van voorbereidingen van een gerecht aan.
  6. Verschoon of schuier een tafelkleed of ruil een servet om als dit nodig is.
  7. Zorg voor een goede mise-en-place.

Resultaat

De gastheer/vrouw kan de algemene serveerregels goed uitvoeren als:
- de regels bijna onopgemerkt gebruikt en toegepast worden;
- dames voor heren bediend worden en ouderen voor jongeren;
- wijnen voor gerechten geserveerd worden;
- toost en boter vooraf op tafel staan;
- de gastheer/-vrouw alert is op signalen van de gasten.