Wij zijn bezig met het optimaliseren van onze website,
daarom willen we je 3 vragen stellen.

Wie ben je?
Wat voor informatie zoek je?
Bezoek je de site voor de eerste keer?
Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Soepstengels maken

Een stap voor stap uitleg van het maken van soepstengels.

Soepstengels maken - Stap 1 Soepstengels maken - Stap 2 Soepstengels maken - Stap 3

Inleiding

Soepstengels zijn stengels van korstdeeg, die gebruikt worden als garnituur bij soepen.

Benodigde materialen

bakplaat
deegstoffer
deegroller
kwast
rolsnijder/deegwieltje of mes
bekken

Receptuur

50 gr eierdooier (gepasteuriseerd)
800 gr korstdeeg
150 gr gemalen/geraspte kaas
stuifbloem
water

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Stuif wat bloem op de werkbank.
  3. Rol het korstdeeg met een deegroller uit tot een dikte van 2 mm.
  4. Besprenkel de bakplaat met water.
  5. Bekleed de bakplaat met het korstdeeg.
  6. Bestrijk met een kwast het deeg met de eierdooier.
  7. Bestrooi het deeg met de gemalen/geraspte kaas.
  8. Snijd het deeg met een rolsnijder/deegwieltje in reepjes van 1,5 cm x 15 cm.
  9. Laat het deeg 30 minuten rusten op de werkbank.
  10. Bak het deeg in 15 minuten af bij een temperatuur van 200 ┬░C.
  11. Neem de bakplaat uit de oven en laat het korstdeeg afkoelen.
  12. Breek of snijd de soepstengels voorzichtig los.
  13. Maak de werkplek schoon en ruim op.

Tips

Soepstengels zijn in een afgesloten trommel vijf dagen houdbaar.
In plaats van kaas kun je ook andere ingredi├źnten toevoegen, zoals sesamzaadjes of maanzaad.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
- de soepstengels allemaal dezelfde afmeting hebben;
- goudgeel en bros zijn afgebakken;
- gelijkmatig zijn gerezen en heel zijn.