Wij zijn bezig met het optimaliseren van onze website,
daarom willen we je 3 vragen stellen.

Wie ben je?
Wat voor informatie zoek je?
Bezoek je de site voor de eerste keer?
Mijn Passie

Log hier in met je Entree account

Broodjes besmeren en beleggen

Een stap voor stap uitleg van het smeren en beleggen van broodjes.

Broodjes besmeren en beleggen - Stap 1 Broodjes besmeren en beleggen - Stap 2 Broodjes besmeren en beleggen - Stap 3

Inleiding

Om broodjes meer smaak te geven, worden ze besmeerd en belegd.
Brood en broodsoorten kun je besmeren met (dieet)margarine of roomboter. Voor wat betreft het beleg zijn er vele mogelijkheden. Je kan broodjes beleggen met kaas, vleeswaren, zoet beleg zoals hagelslag of elke denkbare combinatie hiervan.

Benodigde materialen

broodmes
witte snijplank
dessertlepel

Benodigde grondstoffen

boter
broodjes
beleg

Werkwijze (toon toelichting)

  1. Leg de benodigde materialen en grondstoffen klaar voor gebruik.
  2. Leg onder de witte snijplank een vochtige doek om schuiven te voorkomen.
  3. Leg de broodjes op de witte snijplank.
  4. Snijd de broodjes in de lengterichting voor driekwart in.
  5. Vouw de broodjes voorzichtig open. De twee helften moeten aan elkaar blijven zitten.
  6. Doe met de lepel wat boter in het midden van het broodje en strijk met de achterkant van de lepel de zachte boter gelijkmatig over de broodjes uit.
  7. Zorg dat je met de boter binnen de randen van het broodje blijft.
  8. Beleg de broodjes met het gewenste beleg.
  9. Dek de broodjes af met een vochtige doek.
  10. Maak de werkplek schoon.

Tips

Dek de broodjes die klaar zijn af met een schone vochtige doek om uitdrogen te voorkomen.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd wanneer:
- de broodjes strak belegd zijn zonder dat er boter zichtbaar is.